^Naar boven
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Stal Huijbregts
Sprundelsebaan 119
4838 GN Breda

Paardrijlessen

Stal Huijbregts biedt zowel voor de beginnende als voor de gevorderde ruiter een uitgebreid lesprogramma. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen bij ons terecht voor kleuter- en inloop paardrijles, waarin we ze spelenderwijs vertrouwd laten raken met de pony’s en de paardensport. Vanaf 12 jaar hebben we ook de mogelijkheid voor privé lessen. Ook al ben je wat ouder, het is nooit te laat om te beginnen met paardrijden. Zolang je fit genoeg bent kun je paardrijden. De paardrijlessen worden helemaal afgestemd op het niveau en leeftijd van de ruiter.

Als je wil beginnen met paardrijden is het verstandig om eerst een introductie les te nemen (kinderen t/m 12 jaar starten in de kleuterlessen of inlooplessen). Een introductie les dient er onder andere voor om te kijken of je paardrijden, maar ook Stal Huijbregts en de pony's wel echt leuk vindt. Als je net begint met paardrijden is het nog niet nodig om dure paardrijspullen te kopen. Geschikte kleding voor paardrijles zijn een rekbarebroek of legging, schoenen met een kleine hak. Stal Huijbregts stelt een cap beschikbaar. Iedereen op het terrein van Stal Huijbregts is verplicht een cap te dragen als hij/zij op het paard of pony zit. 


Na de introductie les, of na de inloop- en kleuterlessen voor kinderen tot 12 jaar, word je, in overleg voor de beschikbare tijden, op een vast tijdstip ingedeeld waarna je een leskaart voor 10 paardrijlessen dient aan te schaffen. In het algemeen weet je na ongeveer 10 paardrijlessen of paardrijden echt iets voor jou is. Op dat moment is het raadzaam om enkele paardrijspullen te kopen. Een rijbroek, rijlaarzen en cap zijn dan nodig. Een bodyprotector is niet verplicht maar vrije keus.

Tijdens de lessen krijg je niet alleen maar les in het paardrijden zelf, maar wordt er ook aandacht besteed aan de verzorging van de paarden en pony’s en van alle spullen zoals het zadel en hoofdstel.